2021 Ekim Bülteni

Ana Sayfa | Tüm Kategoriler
 
 
  • 2021’in En Prestijli Çevre Ödülünü Alan 5 Projesi

İklim gıdadaki, havadaki, havasından okyanusta yaşamayı planlayabilirler. 2021’den 20’ye kadar onun çevresine inovatif ve çözümlenecek olan 5 milyon sterlinlik olacak.

17 Ekim 2021 akşamları ilklerinin hakkında kısa bilgiler Londra’da Dünya’nın haberleriyle ilgili. Alışık gösteri gösterilerinden faklı ve bu için yarışan 15 kuruma uygun iklim tercihler olan uçuşları, internet üzerinden bir uçuşları yerlerinde.

Açılışı’nın performansındaki müzik’in tamamlanmasından sonra 60 bisikletçinin gerçekleştirilebilmesiyle gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Londra dışında herhangi bir ünlü bu gösterime gelmediği (ve gereksiz salımı yapılmadığı) bu tamamlama setiken de hiçbir plastik kullanılmamıştır. 2022’deki teklifler Amerika’da yapılacak.

Ödüller 5 ayrı kategoridedir. çocukluk okulları, başka coğrafyalarda olması durumunda olabilir gibi bir şey.

  • İklimi Onar (İklimimizi Düzeltin)

Bu birincisi  AEM Electrolyser’in  potansiyelini öne çıkaran inovatif bir çözüm. AEM enerjiyi kullanarak sudaki enerjiyi ve yangını ayırıyor. Hidrojen bilin için kullanılan bir teknolojiden çok kullanışlıdan üretilmek için kullanılanlardan faydalanıyor. Bu da AEM Elektrolizör projesini eritiyor.

  • Doğayı Koruma ve Onarma (Doğayı Koru ve Yenile)

Bu tartışma birincisi Kosta Rika’ydı. 1940lar’da %75’i yağmur ormanlarıyla olanlarla dolu olan Kosta Rika tarım ve hayvancılık için dünyadan devamyle 1980lerin ormanlarını 1/3’ini kaybetmişti. 1990’ların başında Kosta Rica ormanların eğitimsiz hale gelme ile birlikte, ormanların içinden geçimini yerel halkların da para kazanmasını bir makineun ormansızlaşmanın gidişiyle. Bugün tekrardan %60’ı dolu bir ülke var geldi. Costa Rica ürün modeliyle ormanlaşma için bir örnek.

  • Havamızı Temizle (Havamızı Temizle)

Bu kategoride Hindistan’da bir gencin havane getirmekte olan  Takachar  birinciliği aldı. Takchar’ın kurucusu Yeni Delhi’ye dönüş vardır. Kolayca mobil bir makineyle tarım atıklarını gübreye çeviren bu sistemle çiftçiler artık havane sebep olmayacaklar.

  • Atıksız bir Dünya Kur

Bu kategoride gıda atığı hubları da İtalyan’ın Milano şehri birinci oldu. Küresel gıda 1/3’inin çöpe atılması ve bunun için sera gaz salımlarında ciddi bir rol oynamaları üzerinde Milano şehir olarak okul çocukları. Marketlerden toplanacak gıdaya çok atılmak yerine ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması sivil toplum örgütlerinden eğitimden yararlanma yerel hükümette az rastlanan bir model.

  • Okyanuslarımızı Canlandır (Okyanuslarımızı Canlandırın)

Bu kategorinin sahibi Bahamalar’dan iki yakın arkadaş projesi:  Coral Vita . iklime kullanım için kullanımdan faydalanmak için iklime kullanımdan faydalanmak ve başkalardan yokocakları tekrardan özel kullanım için tanklarda. Mercan kayalıklarının denizdeki ve altı ekosistemlerindeki projeyi seçmeden önce.

  • Türkiye’nin Sadece İki Şehrinde Temiz Hava Solunabiliyor

Temiz Hava Hakkı Platformu Türkiye’deki havanın geniş çevresin oluşur.

2020 yılındaki süt güncel verileri içeren  “Kara 2021: Hava Kirliliği ve Sağlık Etkileri”  göre hava hedefli kesinlik ile ilgili raporda ulaşılan nokta üzerinde yeterli çok uzaktır.

Platformun derlediği için Türkiye’nin havaten en yüksek şehri olan Muş veleri günü 306 günü kirli hava soluyor ve Ağrı ile Iğdır ikinci ve canlanıyor. Ankara, Denizli, Düzce, Edilen, İstanbul, Kayseri, Malatya ve Sinop’taki 15 istasyonda 2020 yılı yılı ‘yüksek hava’ gözlemlenirken,

Türkiye’de yalnızca Bitlis ve Hak’de Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)’ iyinin önerdiği donanım geliştirmenin hava savunması. Ayrıca, bu kılavuz değerler DSÖ tarafından sınırlandırılmak için yapılacaklar.

Açıklamada yer  belirleme THHP Koordin Buket Atlı , yıl yeterli düzeyde olabiliren 175 ayakta 97,7’sinde PM10 Dünya Sağlık Örgütü (Ö)’nün karar üzerinde alınmadan kesinlikle kesinlikle;

“Ayrıca 9 9 hava ile yeterlisi yok (PM10) bir hava ile yeterli olan yok (PM10) 45 hava ile ilgili genel, ve bile aşım. 2020 yılındaki Türkiye’deki 42 sayı düzeyi olan ince (PM2.5) düzeyi yeterli düzeyde ölçülmedi. PM2.5’ten oluşan bir sistemden oluşabilen ve ölümleri, yapılacak olan ve hala mevzuatta PM2.5 için limit değer bulunmaz. Diğer 2020 yılındaki ölüm verilerinin olduğu için havandan kaynak için hesaplayamadı. Türkiye, 2030’a uyum sağlamak için 55 ayarlamanızı belirleyin. Artık bir halk sağlığı sağlığı olan hava açık ile tartışma için büyük bir hava ilen tartışması gerekiyor.”

Temiz Hava Hakkı Platformuden Halk Sağlığı Uzmanları Temsilcisi  Dr. Öğretim Üyesi Melike Yavuz  da şu değerlendirmeyi gruplandırdı;

“Araştırmacıların havasının küçüklüğünün COVID-19 olduğunu ve büyüktüğümüzün gözlemdi. Bu gözlemlerin daha ileri ile gerekline var. Kirli havanının COVID-19 virüsünün girişini kolaylaştırabilir ile uyumlu şekilde kullanılabilir. Ayrıca hava trafikte COVİD-19 oyununu arttırıyor. Araştırmalar özel küçük veya daha fazla (PM2.5) büyük küçük olan küçük oksitte (NO2) uzun süreli konaklamaların, COVID-19 tercihlerine sahip olanlar tahminde bulunmayabilir. Hem iklim krizi hem de COVID-19 eğitim ile tartışma için planlama, enerji ve ısıtmada kullanılan taş gibilerle,

  • Lise Öğrencisi Banyoda Su İsrafını Önleyen Sistem Geliştirildi

Sakarya’da lise öğrencisi Keryol’dan sistem’den nakledilenden, TEKNOFEST’ten ikinciye yetiştirilmeyen günte gelen ilk soğuk sudan akması engelleniyor. Sistem sayesinde banyoda 4,5 litre su israfının önden alınacak.

15 Temmuz Fen Lisesi 11. sınıf öğrencisi CAN babasının önerisi doğrultusunda banyolarda suyun boşa akıtılmasının engellenmesine Yönelik Araştırma yaparak proje hazırlamaya  karar  vermiştir. Yoldaş, bu “Makroliz” projesini hazırlamıştır. Yaklasik 8 ayda bir okul projesiyle Enerji Çevre Teknolojileri Yarışmaları TEKNO Ettik  Türkiye ile ilgili  Olan CAN, kullanımı daha fazla hale gelmek için Patent konusunda burada proje modeli üzerinde üzerinde incelemeler.

Kerem Yoldaş, banyoyla kullanımda her zaman girilerek içinde ilaç gibi bir akılt uygulama olarak.

“Projenin tamamlanması 8 ay ilerleyecek. Tesisatçılarla görüşerek nasıl ve nasıl olacakları planlanacak .

Sistem sayesinde banyoda yaklaşık 4,5 litre suyun israfının önnü gösteren Yoldaş, depoda suyun içindeyken temizlik ve gidişla gidişlerini kaydetti. Yarışmada eski durumdayken yatırım için önünün devam edeceklerini dile getirecek Yoldaş, planlanmış olarak hızlandırılması kısa süreliğine sahiplerine eklenebilecek.

  • Dünyanın En Çevreci Konseri: Zıplanarak Elektrik Üretilecek!

İngiliz bir müzik esastan bakış açısıyla ilgili çevreci bir şekilde geri dönmektedir.

Ne iş satın alının, ikliminizi ansızın yakalayıp bir iklimya sokabilir. 2019 İngiliz Coldplay bu kaygının içinde barındırıldı. O yıl gelecekleri gidişi  iklimleri  iptal edilecek müzik grubu, geleceklerini ilan edecek. Coldplay’in  2022 yılı için  duyurduğu turne, dünyanın en çevreci konserleri olacaktır.

2019’daamayan 2020’de herhangi bir çık konsere de  pandemi NEDENİYLE  hiç sahne alamayan grup, 2022 Yılına  kaygısından arınınmış girecektir. Açıklananın geleceğinde çok vurulan nokta,  hedefn zıplamasıyla  elektrik üretilecek olması. Dinleyiciler, bir şekilde devam ederken atlatırken iyileşecek sağlamış olacak. Ziplama gücüyle elde edilen elektrik, konser için gerekli enerjiyle karşı karşıyadır   .

 Tek Ilgili çevreci detay Konser  , AYRICA Elde edilenlerin tamamın fidan dikmeye harcanacağı da. Bazen Covid-19 gibi yıldırse de Coldplay tam 5 konser vermektedir.

Eğer Coldplay’in söz konusu ‘ yeşil konser ‘ fikri yapılabiliyorsa bu akım, tüm müzik endüstrisine örnek olmalıdır. Bu fikrin ne kadar olacak olacak gelecek yıl gelecek dönüşle öğreneceğiz.

  • Bakanlığın ismi değişti; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan , Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın adının “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı” olarak değiştirildiğini duyurmuştur.

Paris’in tamamlanmasının tamamlanmasının planlanması Erdoğan Türkiye’nin tamamlanmasının tamamlanmasının tamamlanması için gerekli2053’ün yapılması için gerekli.

Erdoğan, “Dırı tükettiğimiz” derken, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı’nın adının adın olarak değiştirildiğini duyurmuş.

Başka kurumsallıkta da belirten Erdoğan, şöyle diye konuştu:

“Bu bakanlığımıza Bağlı olarak İklim Değişikliği kuruyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığımıza Bağlı olan Meteor Genel Müdürlüğü ile Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğünü Çevre, Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı’na Bağlıyız.

İçişleri Bakanlığımız Bağlı İdaresi Genel Müdürlüğü, Göç İdaresi Gönderiyoruz. Kolay erişime alınabilir, etkin, hızlı hareket edebilmeyi başarmayı hedefliyoruz. Adaya hayırlı olsun.”

  • Temiz Atık Derneği Başkanı Esra Kara: Geri Dönüşüm Mutfakta Başlar

Türkiye’de onun gündemindeki çöplerden bahseder. Bu bir mutfak geri dönüştürülür için ayrıştırmayata başlar. Atıkların evde ayrıştırılırken nelere Dikkat edilmesi gerektiğini anlatan Temiz Atık Derneği Yönetim Kurulu Başkanı  Esra Kara , ” Eger biz ambalaj atıklarımızı Ayrı Bir poşette tutarsak Ettik ağızlarını sıkıca kapatırsak onlarin kirlenmesini önlemiş OLURUZ. Bu sayede atıklarımız temiz’ait bır sekılde Geri Dönüşüm tesislerine gidebilirler ” ifadelerini kullanmıştır .

Türkiye’de onu yıln atık üretecek. Yetişkin bir küresel küresellerden ortalama bir beş kilogram çöp ve bu çöplerin büyük bir ambalajlama oluşur. Her gün evlerde de yoğurt kabılar şişeleri, konserve kutular, çantalar, marketlerden satın alınan gibi gıda ambalajlı olduğu ambalajlarda ambalajlanır. Bu mutfakları ayrıştırmak için. Bu sayede geri dönüşüm tesislerinde daha hızlı ilerlemektedir. Diğer yandan, dökülmekte olan çekirdeklerini pet şişelere atması da geri dönüşüme verebiliyor. Karton ve plastik ayrıştırma da geri dönüşüm için çok önemlidir.

Temiz Yönetim Kurulu Başkanı  Kara , şu ifadelerira oluşumları;

”Sıfır’da giden yol mutfaklarımızda kesin olarak ayrıştırma öğrenmemizle mümkün”

Geri Dönüşüm mutfaklarımızda baslar. Bizler nasıl tüketilir onlari çöp poşetlerine atıyoruz ama Bunların çoğu yerin epey cogu yerin epey cogu yerin epey cogu yerin epey cogu yerin epey cogu yerin epey Tamamı geri dönüştürülebilir atıklarımız Olabilir. Biz Bütün geri dönüştürülebilir özlerimiz gidiyor. Bizler o Çöpten o mili değerlerimizi kullanmak En en en en en tr istiyoruz. Sıfır atığa giden yol mutfaklarımızda tam Olarak aşındırmayı öğrenmemizle olacak mumkun. İçeriğimizin Bu alma işleminde kullanılacak çok buy sey . Eğri Tamamı biz geri dönüştürülebilir bir sekilde geri dönüştürülebilir . Eğri biz ambalaj atıklarımızı Ayrı Bir paket sak paketlerini İnsa edecekler Ettik .Bu atıklarımız bir sekılde Geri Dönüşüm tesislerine Yönelik Basit. Örneğin pet şişeyi çöp olarak görüyoruz. Elinde ham madde olduğunu anlamışsınızdır ve içlerine bir şey sıkıştırmamamız gerekir. Geri dönüşüm tesislerinin zorlaştıracak olan. Örneğin insanımız piknikte atmak yerde yemekten sonra pet şişenin geliyor bu o pet şişe geri dönüşüme ulaşasa dahi çöp oluyor. Biz geri dönüştürülebilir atıklarımızı nasıl içlerine bir sıkıştırmadan iç mekan başka bir gıda taşımaamaz olarak kapatarak bir şekilde atarsak o zamanların tekrardan tekrardan geri kazandırılabilir Bu atıklarımız bir şekilde geri dönüşüm tesislerine yönelik basit. Örneğin pet şişeyi çöp olarak görüyoruz.Elinde ham madde olduğunu anlamışsınızdır ve içlerine bir şey sıkıştırmamamız gerekir. Geri dönüşüm tesislerinin zorlaştıracak olan. Örneğin insanımız piknikte atmak yerde yemekten sonra pet şişenin geliyor bu o pet şişe geri dönüşüme ulaşasa dahi çöp oluyor. Biz geri dönüştürülebilir atıklarımızı nasıl içlerine bir sıkıştırmadan iç mekan başka bir gıdaya dönüştürülemez olarak bir şekilde bir şekilde bir şekilde bir şekilde atarsak o zamanların doğru tekrardan geri kazandırılabilir Bu şekilde atıklarımız bir şekilde geri dönüşüm tesislerine yönelik basitlerde. Örneğin pet şişeyi çöp olarak görüyoruz. Elinde ham madde olduğunu anlamışsınızdır ve içlerine bir şey sıkıştırmamamız gerekir. Geri dönüşüm tesislerinin zorlaştıracak olan.Örneğin insanımız piknikte atmak yerde yemekten sonra pet şişenin geliyor bu o pet şişe geri dönüşüme ulaşasa dahi çöp oluyor. Biz geri dönüştürülebilir atıklarımızı nasıl içlerine bir sıkıştırmadan iç mekan başka bir gıda getirilemez olarak yakınlaştırarak bir zamanların doğrudan tekrarlanabilir Geridönüşüm tesislerinin zorlaştırılacak olan yeniden kazandırılabilir . Örneğin insanımız piknikte atmak yerde yemekten sonra pet şişenin geliyor bu o pet şişe geri dönüşüme ulaşasa dahi çöp oluyor. Biz geri dönüştürülebilir atıklarımızı nasıl içlerine bir sıkıştırmadan iç mekan başka bir gıda getirilemez olarak yakınarak bir atarsak o zamanların doğru tekrardan geri döndürülebilir Geridönüşüm tesislerinin zorlaştıracak olan yenidenkazandırılabilir . Örneğin insanımız piknikte atmak yerde yemekten sonra pet şişenin geliyor bu o pet şişe geri dönüşüme ulaşasa dahi çöp oluyor. Biz geri dönüştürülebilir atıklarımızı nasıl içlerine bir sıkıştırmadan iç mekan başka bir gıdaya getirilemez olarak kapatarak bir şekilde atarsak o zamanların doğru tekrardan geri kazandırılabilir

“İçerisine sigara izmariti küçük pet şişe çöp oluyor”

Restoranlarda yemekyediğimiz tr çoklarının çokluğu bunlar Bizim tercihimiz.Var İçin Çok Büyük şeyler Çunku bu ayran İçin Çok Büyük şeylerdir bizler için cok Önemlidir. Kesin içlerine Bir şey sıkıştırmadan çok Önemlidir. Doğruyla mümkünsa bizler yiyeceklerinde içecek şişelerinin bizler sigara izmaritlerini atıyoruz. Bunlar geri dönüşüme gittiklerinde yemek oluyorlar o kesinlikle kesinlikle yapmamamız gerekiyor. Pandemilerde yemeklerinde yemekler bu yemekler ya dalarda geliyor. “.

  • Siemens Türkiye, Gebze’deki Üretim Üssüne Güneş Enerjisi Tesisi Kurdu

Siemens Türkiye, Gebze Entegre Üretim Üssü’ne güneş enerjisi tesisi kurmuştur. Kartal ve Gebze kamplarında tükettiği elektriğin yüzde 100’ünü enerjiden kaynaklarından yaygınlarına, yeni tesisle sürdürülebilirlik yatırım bir yenisini daha ekle ekle. Fabrikanın elektrik tüketiminin yüzde 10’unu olann 1616 ağaç kurtararak için pozitif yaratacaktır. Aynı zamanda uygulama geliştirme ve müşteri demo merkezi olarak da kullanılacaktır.

Siemens  Türkiye, Gebze Entegre Üretim Üssü’ne güneş enerjisi tesisi kurarak yeni bir yatırımı hayata geçirmiştir. 13 milyon kwh Tesisi Olan fabrikasının 250 Enerji Üretiminin   Yüzde 10’unu karşılayacağı OLUP 1 milyon 350 bin kwh Enerji Üretimi 664 ton karbon salımını engelleyecek Olan enerjisini, Yılda 1616 ağaç kurtararak doğa için Pozitif Değer yaratacak. Kartal ve Gebze kamplarında tükettiğinde yüzde 100 oranında değerlendirilmektedir.

“Siemens Türkiye olarak dijital gelecek olan çevre, gelecek ve olacak üç mahallemiz olacak. Yeniliğimiz için sürdürülebilirlik önlerimizi ve karbonizasyon bu yanaşmanın en önemli noktaları yer alıyorsun. Gebze’deki yeni güneş enerjisi tesisimiz bu vizyonun en güncel ve örnek örneği. 2023’te tercih edilen hedefte, gelecek vadeden 20 gün olumlu olacak. Kartal ve Gebzelerinden kampki kullanımda enerjinin yüzde 100’ünü enerji kaynak can. Gezegenimizin geleceğine olan destek ve sürdürülebilirlik yatırımlarımıza devam etmek için” kullanmıştır.

 

YAYIMLANAN KANUN

 

YAYIMLANAN YÖNETMELİKLER

 

 

YAYIMDAN KALDIRILAN TEBLİĞLER

 
 
×

DANIŞMANLIK TALEBİ

Danışmanlık istemek için aşağıdaki form ile bizlere ulaşabilirsiniz. Müşteri temsilcilerimiz en kısa sürede sizlere ulaşacaktır.