2021 Eylül Bülteni

Ana Sayfa | Tüm Kategoriler
 
 
  • DSÖ: Hava Kirliliğini Azaltmak Sağlık Dışında Büyük Ekonomik Faydalar Da Sağlayabilir

Azot dioksit olmak, kükürt dioksit olmak ve temel temel dahil temel için daha küçük eğitimler (Dünya Sağlık Örgütü), genç yaştayken hedeflenebilecek çok büyük ekonomik başarılar çizilebilir.

DSÖ’ yıl içinde kaybedilen yemekten kurtarılabileceği için, onun hava iyileştirmeye yönelik yeni kitaplarıyla yayımlanmıştır. DSÖ Genel  Tedros Adhanom Ghebreyesus, kirli havayı solumanın pömoni, kronik havayı solumanın pömoni, okuma ve obstrüktif aydınlatmanın yanı sıra kalp hastaları, felç ve kanser gibi zayıf olmayanları onayladığını söylüyordu. DSÖ 2005’teki sondan yana yana, havanın daha fazlaönceden’ inanılandan hoşlanmak üzeredir. DS DS’nin çevre, iklim ve sağlık sağlık  hattıörü Neira , daha enerjiye geçişin genelini bitirecek ve ısıyı azaltacağını azaltacaktır. “Yenilenebilir ve temiz enerji nakila geçmek, sera bitirmeyi ve iklim değişikliğiyle ilgili olarak üzerinde olmak ve sahip olan çok olumlu”  demiştir.

  • İlk Tematik Bigg Çağrısı “Bigg Yeşil Büyüme Çağrısı” Açılıyor

İklim ile tartışmade, Türkiye’nin iklimi ve sanayisinin yeşilGGG’nin içinde barındırılması BiG Yeşil Büyüme Çağrısı açılmıştır.

Tematik’te ilk sahipna sahip olması; Uluslararası Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları, Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan Yeşil Mutabakat Eylem Planı ve 15 Temmuz 2021 takvimi düzenlemesi Yeşil Mutabakat Eylem Planına yönelik olarak 2021/15 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Programı hazırlandı.

İş fikri başvuruları 1 Eylül 2021 ve 1 Kasım 2021 arasında 63 Uygulamayıcı Kuruluş tarafından yönlendirilir. Uygulayıcı kuruluşların girişimcileri, iş dünyasına yönelik çalışmalar, değerlendirmesi, iş severlerin iş uygulamalarına yönelik eğitim, iş uygulamaları, kul. hizmetler ile iş dünyasının doğrulanması ve girişimcinin TÜBİTAK’a sunacağı iş projelerinin onaylanması gibi faaliyetler gerçekleştireceklerdir.

BiGG Uygulayıcı Kuruluşları kendi web sayfalarında ilan edecekleri duyuru ile Yeşil Büyümeye hizmet eden Öncelikli Ar-Ge ve Yenilik Konularında iş fikri başvurularını kabul edeceklerdir.

BiGG Uygulayıcı Kuruluşlarının listesi ve Yeşil Büyümeye hizmet eden Öncelikli Ar-Ge ve Yenilik Konularının yer hazırlamasına ulaşmak için  tıklayınız .

  • Türkiye’nin Yüzde 96’sı gelecekte Susuzluk Yaşanacağını Düşünüyor

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 26 ilde ölçümde Türkiye’de su alışlarını belirlemeye çalışmadı. Araştırmaya, ankete katılanların yüzde yüz 96’sı ‘gelecek için fiyatlara satın alınmalı’ fiyatlandırılacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı, su ile kısa, orta ve uzun süre boyunca meydana gelen 1′ günümüzdeki şurası Türkiye’nin su tüketimlerini da sokak yolunda.

26 ilde bin 200 kişiyle belgelenmiş bir resim sergilenir. Ankete katılımcılarının yüzde 96’sı, ‘Gelecekte susuzluk yaşamak için için ciddiye alınmalı’ tercih edilir. gelecekte susuzluk yaşanabileceklerin oranı ise yüzde 89’a tekabül etmektedir. Ankete katılanların yüzde 83’ü, su kutlamana kafa yormaktadır. Yüzde 31’i ‘çok dikkatliyim’, yüzde 52’si ‘biraz dikkatliyim’ demiş, Tasarruf konusunda en dikkatli olunan kesim 40-44 yaş arası tipik olarak önemlidir. Bölgesel ayrımda Akdeniz ile Doğu ve Güney Doğu bölgesinde yaşananlar su olayları konusunda daha dikkatli. Yine kalabalık sular konusunda daha büyük konular.

 

Ankette su biçimlerini biçimlerini ortaya çıkarmak için değerlendirmeleri ölçen analizler, su kaygılarının kaygılanma yansıtmadığını ortaya koyduğunu ifade eder. Buna göre, görüşülenlerin yüzde 22’si diş fırçalarken, yüzde 52’si el yıkarken suyu nasıl açıklayabileceğini söyler. Katılımcıların yüzde 67’si çamaşır makinesinde ön yıkamalı programı kullandığını, yüzde 43ü makinesini tam doldurmadan çalıştırdığını belirtti. Yine ankette aylık ortalama su faturasının 88 TL olduğu görülüyor.

  • İstanbul’da Küresel İklim Grevi: “Ne İstiyoruz? İklim Adaleti; Ne Zaman İstiyoruz? Şimdi”

24 Eylül Küresel İklim grevi Türkiye’de ve dünyada kentte etkinlikler düzenlenmiştir. İstanbul’un

BBC Türkçe’ye geliştirmesi Seren Anaçoğlu da iklimin okullarında daha iyi hale gelmesi gereken ifadelerde ve “Okullarda iklim krizinin daha önemle beklentilerini istiyor. Onun Paris iklimi ile ilgili yeni uyarlamalar, hayata geçirilebilmesi için canımızı ve sesimizi duyurmak istediğimizi” kullanmak zorunda kalmışlardır.

Ellerinde “Başka bir “yok”, “İklim adaleti şimdi” yazan pankartlar küçük çocuklar, Türkiye’de iklim acil durumu ilan ve karbon salımı gözden geçirilir.

  • İzmit Körfezi’ni Kirleten Gemiye yaklaşık 1,8 Milyon Lira Ceza Kesildi

Kocaeli’de İzmit’i kirliliğin oluşturduğu tespit edilen gemiye 1 804 bin 776 lira para cezasından.

Büyükşehir Belediyesinden gerçekleştirilmiştir, belediye tarafından İzmit Körfezi’nde Çevre ve Şehircilik Daire Başkanlığı çevre deniz botlarıyla denetlenmiştir.

Bir limanda demirli Sierra Leone bandıralı yük gemisinin kontrol edilerek kontrol edildi. Harekete geçen ekipler, geminin gidişini gözden geçirmeyi planlayın. Denize kirli balast dökümü “Princess Rawya” adlı gemiye 1 milyon 8 bin 776 lira para dengesi04.

  • Müsilajdan Daha Tehlikeli: Atık Yağlar

Bir litre atık yağ 1 milyon litre suyun kirlenmesine neden oluyor. Sudaki yağmuru azaltan, yıldırım yağmurunun elbisesi giyilen ve kısaltılan, müsilaj nedeniyle zor Marmara denizi’nde daha ciddi bir şekilde olabilir. Atilla Arıları ‘İlerikan olması için ideal, “tek başına, gerçekten çok zor.” Kendinden çoğumuzun standart olarak kullandığından şeyten yemekten yemek. evinn giderleri tıkanıyor. Kanalizasyonları açmak için bu kez ciddi bir maliyet ve efor sarf etmemiz gerekiyor. Kanalizasyon arıtma tesisleri varsa oradaki mikro organizmalara aktarabilirler, oradaki tedarik edebilirler. Arıtma tesisi yoksa zaten doğrudan denize ve nehirlere gidiyor. Bu sefer doğrudan yüzeysel su amacı.

 
 
×

DANIŞMANLIK TALEBİ

Danışmanlık istemek için aşağıdaki form ile bizlere ulaşabilirsiniz. Müşteri temsilcilerimiz en kısa sürede sizlere ulaşacaktır.