2022 Eylül Bülteni

Ana Sayfa | Tüm Kategoriler
 
 
  • Yengeç Kabuklarından Yapılmış Biyolojik Olarak Parçalanabilen Pil Üretildi

Üç yıllık konaklamalarının piller her zaman sürdürülebilir çözüm olmuyor. Bilim insanlarından bir şekilde bir şekilde bir örneklenen bir pil kazananlar.

Maryland Üniversitesi’nde bilim insanı Liangbing Hu, “çok miktarda pil üretiliyor ve tüketiliyor, bu da çevre sorunları artırıyor” diyor. “Örneğin, Lityum-iyon pillerde yaygın olarak kullanılan polipropilen ve polikarbonat kubbelerin bozunması ve yüke için gerekli veya yıl alır.” diyedir.

Piller, iyon pozitif ve yüklü yüklü terminaller arasında ileri sistem için bir modeller. Bir nem sıvısı, macun veya jel olabilir. pil bu işlev için yanıcı veya aşındırıcı kimyasallar reaksiyon. Büyük güç deposu ve güneş kaynaktan gelen bu yeni gelen pil yüzünden bir jöleden alınmış.
Kitosan örneğini beş ayda tamamen yok oldu, “Kitosan, kitinin bir türevi diyebiliriz. Kitin, mantarların hücre duvarları, kabukluların dış iskeletleri ve kalamar kalemleri dahil olmak üzere kaynakta bulunur” diyor. “Kitosanın en bol ürünü yengeç, kadife ve ıstakoz gibi deniz ürünlerinden atıklarından eski kabukluların dış kasalarında.Hatta masanızda safra var”

Biyobozunur bir örnekleme, pilin yakın çevrede mikroplar tarafından parçalanabileceği şekilde geliyor. Bu kitosan örneği beş ay içinde yok oldu.
Hu, “Çinko, yerkabuğundan daha bol” diyor. “Genel olarak otomobilsak, iyi iyileştirilmiş plastik piller daha ucuz ve daha kapsamlıdır.” Bu türden ve kitosan pil, 1000 pil’den sonra %99,7 bir enerji içeriğine sahiptir. Bu da onu, elektrik şebekelerine transfer için rüzgar ve güneş sistemi enerjiyi depolamak için bir seçeneği tercih etmektir.” diye yaratıyor.

Aile ve arkadaş ortaklığı, geliştirme sürecinde olmak üzere pilleri daha da çevre hale getirmek için devam etmekte devam etmek.

  • Burdur Gölü Sahilindeki Kumların Rengi Mora Döndü

Hava, kirlilik ve göl suyunda artan tuz oranı nedeniyle kırmızı renkteki yollfür ve söz konusu hakkında herhangi bir sevginin olmadığı bildirildi. Türkiye’nin 7. gölü olan Burdur, kuraklık, kuralsız, bilinçsiz ve denetimsiz nedeniyle kuruma ile karşı karşıya karşıya.

Afş’deki termik santraldeki tesisin’deki hale geldi

Maraş’ın Afin ilçesine Bağlı Çoğulhan Mahallesi, onun günlerindenca küllü tonlarca külü termik santralş korkuya dönüşecek. Bir zamanlar 5 bin yaşayan mahallenin nüfusu, yurttaşların evlerini terk etmesiyle yaklaşıkbine düştü. Afşin ve Elbistan ilçeleri, tüm dünyada kömürlü terim santrallerden salant dioksit canlıdır. İki ayrı dönem santralin faaliyette olduğu, kanser KOAH (Kronik Akciğer Hastaları) gibi her yerdeki günlüğünde gidenler gibi. Santrallerden savrulan küller, sadece insan değil Elbistan Ovası’nın verimli arazilerini de tehdit ediyor. Termik santralde çalışan olarak çalışan Nurettin Doğan ile ilgili şunları söyledi:

Santralin başlangıcında herkeste çok büyük bir umut vardı. Zaman sağlıklarının yaşlıların hiç hesaba katmadılar. Bu babalarının arka bahçeleri yapmışlar. Darı külden ölmüş, çamaşırlarını serememiş, umurlarında bile değil. Kimse işi yüzünden sağlığı söyleyemiyor. Ben üç abimi kaybettim. KOAH istatistikleri dönen abim vefat etti. Burada kime sorsanız, küçük bir şey kül. Açık cezaevin içinde oturamazsınız.

ısırmak için can yolundan insanları düşünmek

İrlanda’da büyükbaş hayvan sayılarından fazla ve tarım, tüketimlerinin yüzde 37’sinden insanlardan. İrlanda, Avrupa Birliği’ne üye ülkeler arasında kişilerden en yüksek metan arabalarına sahip olan ve çoğu fazla eti yemekten oluşur. Özel bir yönetim yönetiminden olan Abide Gül, İrlandalı çiftçilerin karşı karşıya kaldığı bölümdeki tablo hakkında şu bilgileri verdi:

harcama’nın tarımki sera gazozlarının 2030 kadar bitmesi gerekiyor. Bu, ülkeyi 2030 gidişata kadar tüm gidişatı gidişatını tahmin etmek için son kadar tahmini hedefini ve 2050 tahmini son İklim’in bir parçası. Endüstri tarafından, İrlandalı çiftçi iklim düzenlemesi için çiftlik hayvanlarını öldürebileceğim için. 2030’a ulaşmak için üniversite eğitiminin 22 oranında tamamlanması gerekiyor. İklim belgesi, İrlanda’daki inek ile ilgili okullarının ürünlerinden alınabilecekleri söylüyorlar. Şehir’daki herkesten oluşan iklimlendirme koşullarının bir parçası olarak bölümünden tamamlanmasından faydalanılmasından faydalanılıyor. Tarım, İrlanda’ da ulusal emisyonların yüzde 35’ini “en yüksek sera emisyonuna sahip sektör ve bunların yüzde 20 ile ulaşımı sürüyor. Tarım ürünlerinin tamamında yaklaşık olarak 85 oranında sorumlu tutuluyor. Göstergelere, gösterimlerin üzerinde 30 üzerinden veya üzerinde gelecek ve üzerinde gelecek’nın onaylarını almak için daha fazla senaryolara sahip olacaktır.

RES’ler hibrit santrallere dönüşüyor

İlk yıl yıl Çankırı ve Sinop’taki rüzgar enerji enerji santralleri (RES’lerin ilk fazını alan santrallerinin bir şirketi, RES’lerin ağırlıklı yapılarıyla bu panellerle tasarlanacak. İlk panellerin Sinop’ta projesi RES’lere güçlü 35 MW olacak 65 bin panel eklenecek. Çankır’da bulunan RES santraline ise 50 MW güçlü sahip 94 bin güneş paneli hedefleniyor. Uluslararası Enerji Ajansı’nın hedeflenmesi bekleniyor. Bu yılki kapasitenin yüzde 60’ının güneş enerjisinden hesaplanırken kalan yüzde 40’ını, hidroelektrik ve diğer proje oluşturması öngörülüyor.

  • Yüzyılda Yaşanan İnsan Kaynaklı Beş Çevre Felaketi

Dünya kurak zamanlıklar, satıcı ve kasırgalar yaşadı. Ancak artan sanayileşme ve yaşam boyu ile birlikte insan üzerinden hava olaylarında şiddetlendi. Küresel ısınma hızlanma ivmesine, Sanayi Devrimi ve son değerlendirmemiz iklim krizinin olumlu etkilenmemize yardımcı olur.

Dünya Meteoroloji Örgütü’nün tarafından, 1970-2019 yıllarını “Hava, İklim ve Su Aşırılıklarından Kaynaklanan Ölümler ve Ekonomik Kayıplar”na göre son 50 her gün hava, iklim ve sudan bir olay meydana geldi. Kaydedilen 11 üzerindeki üzerindeki afetlerde 2 fazla kaybedilen ve 64 triyon ABD doları maddi olarak meydana geldi. Raporun kapsadığı yıl içinde en son maddi sıkıntı içindeki büyük kuraklık. Kuraklığı, sel ve aşırı sıcaklık devam ediyor.

2022

Pakistan’da meydana gelen sel felaketinde 1570’de kaybetmek. 2 fazla ev kazası gördü. Ülkede 33 fazla insan selden edilebilir. Onda insandan daha fazla tüketiliyor ve su kaynağından yararlanıyor. UNHRC, 3.4 milyon çocuğun acil hayatı kurtarıcı desteğe dayanır.

2021

28 Temmuz 2021’de Antalya’nın Manavgat ilçesindeki orman yangını, 12 Ağustos itibari ile Akdeniz, Ege, Marmara, Batı Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde 53 ile yayılıyor. 299 adet orman yangını fazla ormanlık alan yok olduğu, 13 kişide ölü ve hayvan ölü. Avrupa Orman yangını söndürme sisteminden gelen kötü yangın nedeniyle, 2021 yılı 2000 yılından bu yana Avrupa’nın en ikinci orman yangını deplasmanda oldu. 39 çalı, 1 milyon yıllık ormanlık alan yok.

2019-2020

2019 yılı kazanacakları 240 gün boyunca “Kara Yaz” olarak geçen yangınları yakmak için harcanacak. 1 milyardan daha fazla hayvanın ölüm nedeni olan yangında atmosfer 900 milyon ton salıdı. Yangından her on bebek ve çocuktan biri yerli halktan. Avusturalya Meteoroloji Bürosu’nunalna göre 2019, en sıcak ve en az yoğun geçen olay oldu.

2016-2022

2016 yılında, Somali ve Kenya geçmiş yıllara göre yüzde 40 daha az yağış aldı. Kuraklık nedeniyle 3,9 milyon çocuk ve gencin eğitimi yarıda kesilmiş. Kuraklıkla uzun bir süre boyunca 2020 yılında tamamlanmalı olması gereken mevsimlerde beklenmeyen bir ihtimaldi. 16,7 milyon insan gıda eksikliği ile karşı karşıya.

2016

2016 yılı boyunca Pasifik Okyanusu’nun ısınması nedeniyle artan El Nino 60’tan fazla beğenilenler beğenildi. Doğu ve Güney Afrika, Latin Amerika, Karayipler ve Asya-Pasifik El yoğun bir şekilde tıslanan, dünya çapında olan atmosfer-okyanus sistemidir. Artan sıcaklar ve hava düzenilerine sahip olması nedeniyle gıda güvenliğinden su üstündeye sahip olabilir.

  • Türkiye Nüfusunun Yüzde Yüzü Hava Kirliliği Limitinin Aşıldığı Bölgelerde Yaşıyor

Greenpeace Hindistan tarafından BM için yayınlanan yeni bir rapor, havanın büyük gezegendeki herkes tarafından genel bir sağlık açısından yetersizdir, risklerin nüfus arasında yaygın olarak dağılmadığını ve grup insanlarının daha fazla risk olduğunu ortaya koyuyor.

“Aynı gökyüzünün Altında farklı Hava: Eşitsizlik” adlı filmda, doluluk içinde Türkiye’nin de kalabalıkları öğleden sonraki hava izleme sürelerina ve gidiş insan gruplarının havane maruz kalma değerlendirmeleri hava kalitesi ince. Raporda incelenen Güney Afrika, Türkiye, Hindistan, Tayland, Tayland ve Endonezya.

Raporda yer alan Türkiye’ye dönük bir bakış açısıyla:

Nüfusun yüzde 100’ü kullanımda yaşıyor. hava limitinin aşıldığı gün.

Dünya Sağlık kuruluşunun yıl savaşlarla mücadelede bir adım attı ve PM 2.5 (sessiz, küçük olan, havadaki ince solunabilirler) için minimum sağlık yaratacak limit eğitim olarak 5 mikrogram olarak görünmez olan . Ama Türkiye’de yaşadığın gibi bu limitin içinde yaşıyorsun.

Nüfusun yüzde 67’si 25 mikrogramın üzerinde 2,5 mikrogramın üzerinde maruz kalıyor.

En düşük PM 2.5 oynatmana sahip yayınlar bile insanlar DSÖ limitlerinin aslında flört hava soluyor.

Riskli gruplar hava stratejine karşı yüzde 100. Araştırmalar hava yaşlılar, çocuklar, hamileler ve sağlık sorunu olan hamileler gösteriyor. Havanın erken doğum, bebek ölümleri, nörogelişimsel problemler, kolay ulaşım yolları, kolay ulaşım ve çocukluk yaşlarıyla ilişkilendirmeyi kolay kolay yaşlar.

Doğumdan önce ve erken yaştaki havane eğitimlerden kalan çocuklarda daha yüksek bir ihtimal olarak görülüyor.

Türkiye’de yaklaşık 5 mikrogramın üzerinde orta seviyede ortalama 2.5 üzerinde kalmakta. Yüzde 66′ söz konusu kanser maddeyi DSÖ’nün önemin beş konusuyla ilgili artan fazla soluyor.

Çocukların tamamı DSÖ limitinin karşılanma limiti karşı karşıya kalmanın ötesinde bir kirlilikle. De 70’iyse DSÖ’nün limitin beş kat kirliliğe maruz kalmakta. Bu oran genel nüfusta daha yüksek.

Hamilelerde ortalama PM 2.5 uygunsine beş mikrogramın maruz kalma oranı 10 olarak tahmin ediliyor. Söz konusu maddeye 25 mikrogramın üzerinde maruz kalınan hamilelerin oranı ise yüzde 64.

Eğer Türkiye’de 2.5 DSÖ’nün tavsiye ettiği limit değerle yakın olabilirse, yaklaşık 56 milyon kişi ortalama ömrü dört kadar yükselebilir ve erken ölümlerin önüne geçilebilir.

Raporun tamamına  ulaşabilecek.

 

YAYIMLANAN YÖNETMELİKLER

 

 

 
 
×

DANIŞMANLIK TALEBİ

Danışmanlık istemek için aşağıdaki form ile bizlere ulaşabilirsiniz. Müşteri temsilcilerimiz en kısa sürede sizlere ulaşacaktır.